Sprogimas

Tarša Danėje Klaipėdos savivaldybei kainavo 55 tūkst. eurų, teršėjas nerastas

kainavoTaršos Danėje likvidavimo darbai Klaipėdos miesto savivaldybei atsiėjo 55 tūkstančius eurų, teršėjas kol kas nerastas.

„Aplinkos apsaugos agentūra ieško pažeidėjų. Kalbų yra visokių, bet tiksliai teršėjas nėra nustatytas. Jei bus, atsiras galimybė paprašyti gražiuoju kompensuoti arba išieškoti teismo keliu. Jei nepavyks, guls ant savivaldybės pečių“, – BNS sakė savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Naftos produktų tarša Danės upėje buvo pastebėta paskutiniąją praėjusių metų dieną. Ugniagesiai ir kitos atsakingos institucijos užtruko ne vieną dieną, kol teršalai – dyzelinas ir panaudota alyva – buvo surinkti ir išvežti utilizavimui.

Kadangi tarša užfiksuota paskutiniąją metų dieną, o rangovų sąskaitos ėmė plaukti šiemet, ketinama panaudoti ir praėjusių metų, ir šių metų Administracijos direktoriaus rezervo fondo lėšas.

G. Neniškis sako neprisimenantis situacijos, kad tektų iš karto panaudoti visų metų fondo lėšas, siekiančias 50 tūkst. eurų. Paprastai iš šio fondo įvairioms reikmėms būdavo skiriama po kelis ar keliolika tūkstančių eurų, pavyzdžiui, audros padariniams likviduoti.

„Tos išlaidos dar tiek to, bet žala gamtai padaryta, paukščiai nukentėjo“, – kalbėjo administracijos vadovas.

Teršėjas nenustatytas

Laikinai Klaipėdos miesto aplinkos apsaugos inspekcijos viršininkės pareigas einanti Laura Dagilienė BNS teigė, jog kol kas taršos mastas nėra nustatytas ir skaičiavimai dėl padarytos žalos gamtai nėra atlikti.

Aplinkos apsaugos departamentas informavo, kad dar nėra gauti vaizdo įrašai iš Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos.

„Taršos šaltinis nenustatytas, įtariama, kad tarša įvyko žymiai anksčiau, dėl oro sąlygų pasikeitimo, atšilus orams ir nutirpus sniegui, užteršta naftos produktais ledo lytis pateko į Danės upę“, – rašoma departamento pateiktoje informacijoje.

Aplinkosaugininkams gavus ir įvertintus visą informaciją bus apskaičiuotas aplinkai padarytos žalos dydis.

„Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai vadovaujasi Aplinkos ministro metodika, kuria vertinama žala padaryta vandens telkiniams užterštiems pavojingomis medžiagomis. Žala vandens paukščiams, žuvims ir kt. nevertinama“, – sakoma informacijoje.


BNS nuotrauka
Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode