Parama dėkojame




Sprogimas

Lietuvos kariuomenei minint Šuns dieną – tarnybinių šunų rikiuotė

sunysLietuvos kariuomenei (LK) pirmadienį minint Šuns dieną, pirmą kartą surengta kariuomenės ir sąjungininkų karių bei tarnybinių šunų rikiuotė.

Prie kariuomenės kanceliarijos vykusio renginio metu LK vadas Valdemaras Rupšys tarnybą atliekantiems šunims už ištikimybę bei atsidavimą įteikė simbolines dovanas.

„Šiandien minime šuns bei žmogaus vienybės ir draugystės dieną, tad kartu paminėti šią dieną pasikvietėme tarnybinius ir sąjungininkų iš NATO Priešakinių pajėgų bataliono kovinės grupės (eFP) šunis. Tokią išskirtinę dieną šunys gali laiką leisti kartu su šeimininkais jų tarnybos vietoje, tad tai džiaugsminga diena abiem pusėms“, – pirmadienį kariuomenės išplatintame pranešime cituojamas jis.

Renginio metu vyko ir kariuomenės tarnybinių šunų pasirodymas, vykdant paieškos ir paklusnumo komandas, suformuota Norvegijos karių ir jų tarnybinių šunų rikiuotė.

Taip pat buvo renkama parama projektui „Ukrainos gyvūnai“, taip prisidedant prie iš Ukrainos į Lietuvą atvežamų gyvūnų gerovės.

Kariuomenė projektą „Šuns diena Lietuvos kariuomenėje“ organizuoja trečią kartą, jos metu kariai, darbuotojai į tarnybos ir darbo vietas skatinami atsivesti savo šunis bei pristatyti juos kolegoms, drauge vykdyti tarnybines užduotis.

„Gerai ištreniruotas šuo yra begalinės ištikimybės, uolumo ir drąsos pavyzdys, o K9 kariams šuo yra kolega bei partneris, su kuriuo kartu įgyvendina ir pačias sudėtingiausias tarnybines užduotis“, – teigė Valstybės sienos apsaugos tarnybos Sienos kontrolės organizavimo valdybos Kinologinės veiklos skyriaus vyriausiasis specialistas pulkininkas leitenantas Kęstutis Kriaučiūnas.

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode