Parama dėkojame




Sprogimas

Prasideda išankstinis balsavimas renkant Visagino merą

meraAntradienį prasideda išankstinis balsavimas antrajame ture renkant Visagino merą – balsavimas surengtas pakartotinai Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo nurodymu.

Balsavimas vyks savivaldybių pastatuose visose Lietuvos savivaldybėse, bet balsuoti galės tik Visagino gyventojai. Išankstinis balsavimas rengiamas antradienį-ketvirtadienį, nuo 7 iki 20 valandos. 

Visagine dėl mero posto varžosi du daugiausiai rinkėjų balsų pirmajame ture gavę kandidatai – „valstietis“ Erlandas Galaguzas bei „Laisvės ir teisingumo“ atstovė Dalia Štraupaitė.  

Pakartotinis balsavimas Visagine surengtas įgyvendinant Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo sprendimą, kuriuo jis tenkino antrojo turo rezultatus apskundusios D. Štraupaitės skundą.

D. Štraupaitė siekė naujų mero rinkimų Visagine, teigdama, kad jai nebuvo sudarytos lygios teisės dalyvauti rinkimuose, kai jau pasibaigus pirmajam turui ji buvo pašalinta iš rinkimų ir po to į juos grąžinta prieš pat balsavimą.

Taip pat nuo trečiadienio rengiamas Visagino savivaldybės rinkėjų balsavimas ligoninėse, socialinės globos ir rūpybos įstaigose, kariniuose vienetuose, bausmių atlikimo vietose. Čia bus balsuojama iki penktadienio.

Gegužės 5–6 dienomis rinkimų komisijų nariai organizuos balsavimą rinkėjų namuose. Balsuoti namuose gali neįgalieji, neįgaliuosius namuose slaugantys asmenys, dėl ligos nedarbingi žmonės. Balsuoti namuose taip pat galės rinkėjai, sulaukę 70 ir daugiau metų.    

Gegužės 7-ąją, sekmadienį, rinkėjai savo pilietinę valią išreikšti kviečiami į savo rinkimų apylinkes, kuriose balsavimas vyks nuo 7 iki 20 valandos.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode