Parama dėkojame




Sprogimas

Heraldikos komisija ragina institucijas nenaudoti Ukrainos simbolikos „Facebook“ paskyrose

simbolikosLietuvos heraldikos komisija ragina valstybės institucijas nebenaudoti Ukrainos simbolikos „Facebook“ paskyrose.

Tai rašoma praėjusią savaitę Seimui ir Vyriausybei pateiktame komisijos rašte, kurį matė ir BNS.

„Išreiškiant didžiulę pagarbą už laisvę kovojantiems Ukrainos žmonėms, vis dėlto Komisija negali pozityviai vertinti oficialių Lietuvos institucijų simbolikos pakeitimo Ukrainos simbolika ar jų ne visada tinkamą derinimą“, – teigiama jame.

Anot komisijos, nors suprantamas noras morališkai paremti Ukrainą ir jos piliečius, tokių simbolių pakeitimą „galima palaikyti tik kaip trumpalaikį, proginį reiškinį“.

„Lietuvos herbo uždėjimą ant Ukrainos simbolikos taip pat galima vertinti kaip nepagarbą Ukrainos simboliams, o heraldikos prasme tai reiškia ir tam tikras nepageidaujamas pretenzijas“, – nurodo ji.

Dėl šių priežasčių komisija ragina „Facebook“ paskyrose naudoti „oficialią Lietuvos valstybės simboliką ar institucijų logotipus“.

Heraldikos komisija teigia sulaukusi gyventojų skundų dėl „galimai netinkamo Lietuvos ir Ukrainos simbolikos naudojimo“, todėl atliko paskyrų analizę ir pateikė minėtą rekomendaciją.

Prasidėjus karui Ukrainoje, dalis Lietuvos institucijų, įskaitant Seimą, pakoregavo savo logotipus – Lietuvos vėliavos spalvas pakeitė į Ukrainos, taip siekiant išreikšti solidarumą Rusijos užpultai šaliai.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode