Sprogimas

Kas apsaugo telefoną geriau – kietas ar minkštas dėklas?

Vos tik prekyboje pasirodė pirmieji išmanieji telefonai su didžiuliais lietimui jautriais ekranais, netrukus paaiškėjo, jog telefonų dėklai ir kitos apsauginės priemonės bus pelninga niša. Šiandien sudėtinga rasti žmogų, kuris niekada nebuvo sudaužęs telefono ekrano ar kitaip apgadinęs paties telefono smūgio metu.

Apginkluoti telefoną apsauga nuo smūgių nėra sudėtinga, nes šiuo metu prekyboje yra gausu tiek dėklų, tiek apsauginių stiklų. Tačiau, vartotojams dažnai kyla klausimas renkantis telefono dėklą: koks tipas suteikia geresnę apsaugą – minkštas ar kietas?

Kalbame tik apie smūgių pažeidimus

Visai kaip ir dėklų, telefono pažeidimų tipai irgi yra įvairūs. Ekstremalios temperatūros, drėgmė, nešvarumai ir smūgiai neigiamai veikia telefonuose esančius mikroprocesorius ir kitus komponentus. Tačiau, kalbėdami apie šias dvi telefonų dėklų rūšis apibendrinsime tik jų atsparumą smūgiams – tokia ir yra jų pagrindinė paskirtis.

Pirmiausiai, kas nutinka telefonui susiduriant su žeme kritimo metu? Dėl didelių baterijų, galingų procesorių ir milžiniškų ekranų modernūs išmanieji telefonai yra sunkūs (pavyzdžiui, Apple iPhone 11 Pro Max sveria net 226 gramus). Kai toks sunkus telefonas susiduria su kietu žemės paviršiumi, smūgį sugeria pats telefonas ir jame esantys komponentai. Todėl skilęs stiklas arba mikroprocesorius yra dažnas reiškinys.

Kietas dėklas

Kieti, iš plastiko pagaminti, dėklai dažnai yra pigūs ir atrodo puikiai. Įprastai jie yra ganėtinai ploni, todėl telefono estetikai kenkia nežymiai. 

Kai telefono dėklas yra kietas, smūgio atveju jis veikia kaip kiautas. Nelankstus plastikas paskirsto smūgio jėgą per visą plastikinį dėkliuko paviršių ir taip efektyviai apsaugo telefoną. Tačiau, reikėtų atsižvelgti ir į neigiamas plastiko savybes. Ši kieta medžiaga, lyginant su guma bei silikonu, amortizuoja prastai. Todėl, nors smūgis ir paskirstomas tolygiai, jis vis tiek gali būti pakankamai stiprus, kad prietaisas būtų pažeistas.

Minkštas dėklas

Pagalvoję apie minkštus telefonų dėklus turbūt įsivaizduojate storas gumines įmautes, kurios užgožia visą telefono dizainą. Iš dalies, tai yra tiesa – silikoniniai bei guminiai telefonų dėklai apgaubia visą prietaisą, o atviras lieka tik ekranas.

Priešingai nei plastikas, minkštos dėklų medžiagos užtikrina maksimalią amortizaciją. Kuo medžiaga yra storesnė, tuo didesnė tikimybė, kad ji pakankamai sušvelnins smūgį kritimo atveju. Pažvelkite į darbininkams ir sportininkams skirtus telefonus bei dėkliukus – dažnai naudojami ypatingai stori kraštai įvairiapusei apsaugai.

Verdiktas

Abi dėklų rūšys turi unikalių savybių. Tiek minkšti, tiek kieti dėklai gali kainuoti įvairiai, todėl šį kriterijų galite palikti užnugaryje. Kieto plastiko dėklai suteikia pakankamai apsaugos kasdieniam vartotojui, nesugadinant telefono estetikos. Minkšti dėklai (įmautės) visiškai užgožia telefono dizainą, tačiau itin efektyviai amortizuoja smūgius. Bet kokiu atveju, rekomenduojame naudoti apsauginę ekrano plėvelę, kadangi tai yra lengviausiai ir dažniausiai sudaužoma dalis. 

Tiek dėklą, tiek ekrano apsaugą savo telefonui galite rasti internetinėje parduotuvėje TavoTel Tiesiog pasirinkite savo telefono modelį naršykite tarp prekių, kurios aktualios būtent jums.

21-428

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode