Sprogimas

korejosPietų Korėjos sostinėje, viename iš paskutinių miesto lūšnynų, penktadienį kilo gaisras, privertęs 500 žmonių palikti savo namus prieš artėjančią Naujųjų metų šventę pagal Mėnulio kalendorių, pranešė valdžios institucijos. 

Internete išplatintame vaizdo įraše matyti, kaip liepsnos siaubia Gurjongo lūšnyną, esantį šalia Seulo Gangnamo rajono prabangių daugiaaukščių. 

Manoma, kad apie 6 val. 30 min. vietos laiku kilęs gaisras sunaikino apie 60 namų. Maždaug vidurdienį gaisras buvo užgesintas. 

Apie nukentėjusius žmones nepranešta, gaisro priežastys lieka neaiškios.

Gyventojai pareiškė, kad šis gaisras jų visiškai nenustebino.

65-erių Lee Woon-chulas (Li Vunčulas), gyvenantis šiame lūšnyne jau 30 metų, naujienų agentūrai AFP teigė, kad „bendruomenė buvo susirūpinusi dėl priešgaisrinės saugos, tačiau panašu, kad valdžios institucijos niekada to deramai nepripažino“.

„Namai labai seni, elektros laidai pavojingi ir prastai tvarkomi. Namuose dažnai pasitaiko kibirkščių“, – pridūrė jis. 

Seulo Gangnamo rajono biuras, kuris prižiūri šią teritoriją, AFP teigė, kad nuo 2012-ųjų Gurjonge kilo mažiausiai aštuoni gaisrai. 

Gurjongo lūšnynas įsikūrė maždaug 1988-aisiais, kai iš kitų Seulo rajonų buvo iškeldinti skvoteriai, sostinei intensyviai rengiantis vasaros olimpinėms žaidynėms.

Valstybinės Seulo būsto ir bendruomenių korporacijos duomenimis, praėjusiais metais Gurjonge dar buvo apie 550 namų ūkių, ir manoma, kad daugelis iš jų neturėjo tinkamų sanitarinių sąlygų. 

Šis rajonas yra didžiulis kontrastas turtingam Gangnamo rajonui, garsėjančiam prabangiomis parduotuvėmis ir prašmatniais apartamentais. 

Pietų Korėja mėgina kovoti su socialiniais skirtumais ir praėjusiais metais uždraudė ankštus butus rūsiuose, kuriuos išgarsino „Oskarą“ pelnęs filmas „Parazitas“ (angl. Parasite, kor. Gisaengchung), nes potvynio metu nuskendo keturi asmenys, gyvenę tokio pobūdžio būstuose. 

Redaktorė Miglė Giri

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode