Sprogimas

Gręžinių įteisinimas prasidėjo: šaliname kliūtis ir atsakome į dažniausiai užduodamus klausimus

greziniuGyventojai, kurie naudojasi gręžiniais, neįregistruotais Žemės gelmių registre ar šiame registre nėra atnaujinę duomenų apie gręžinio savininką, jau gali pradėti jų įteisinimo procedūras. Siekdama, kad šis procesas vyktų kuo sklandžiau, Aplinkos ministerija kartu su Lietuvos geologijos tarnyba parengė išsamų dažniausiai užduodamų klausimų sąrašą, kuris yra nuolatos atnaujinamas ir papildomas, atsižvelgus į problemas, kliūtis, su kuriomis susiduria norintieji įteisinti gręžinį. 

Šiuo metu nemažai neįteisintų gręžinių savininkų teiraujasi, pagal kokią tvarką mokama vienkartinė gręžinio įteisinimo įmoka. Informuojame, kad visi duomenys apie tai – banko sąskaitos numeris, juridinio asmens (gavėjo) kodas ir kt. pateikiama Valstybinės mokesčių inspekcijos tinklalapyje, skiltyje „Sąskaitos ir įmokų kodai“.

Taip pat kyla klausimų, kokį vienkartinės gręžinio įteisinimo įmokos kodą pasirinkti. Vienkartinė gręžinio įteisinimo įmoka mokama pasirenkant tos savivaldybės kodą, kurios teritorijoje planuojama įteisinti gręžinį. Kodus galite rasti čia

Su atnaujintais dažniausiai užduodamais klausimais galite susipažinti čia, o čia rasite aiškiai ir nuosekliai išdėstytus žingsnius, kokius konkrečius veiksmus reikia atlikti.

Kilus papildomų klausimų ar abejonių, prašome kreiptis tel. 8 670 73333, 8 607 30591,  I-IV 8–17 val., V 8-15:45 val., pietūs 12–12:45 val. arba elektroniniu paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Primename, kad gegužės 1 d. įsigaliojęs Gėlo požeminio vandens gavybos gręžinių įteisinimo laikinasis įstatymas numato 3 metų laikotarpį per kurį bus galima įteisinti neįregistruotus gręžinius.

Antradienį surengtas nuotolinis informacinis seminaras, kuriame buvo pristatyta gėlo požeminio vandens gręžinių įteisinimo tvarka. Esant poreikiui, jie bus kartojami. Seminaro pranešimą galite rasti čia.

Seminare dalyvavo daugiau nei 250 asmenų: savivaldybių, žemės ūkio ir kitų asociacijų atstovai, įmonės, įrengiančios gręžinius ir gyventojai, besidomintys neįregistruotų gręžinių legalizavimu.

Aplinkos ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode