Sprogimas

Ne tik ginti, saugoti, bet ir – padėti

Gruodžio 10-ąją Mažeikių rajono policijos komisariate vyko gerumo akcija „Kalėdinis stebuklas“. Jos metu įvairių įstaigų: policijos, savivaldybės, teismo, probacijos, prokuratūros atstovai bei verslininkai ir ūkininkai, susirinkę į renginį, aukojo lėšas. Dovanų atvežė ir Telšių  policijos komisariato kapelionas prelatas Juozas Šiurys ir Mažeikių dekanato vicedekanas kun. Gintaras Lengvinas.

Surinkta 4110 eurų. Pinigai bus skirti vienai Mažeikių rajono nepasiturinčiai, sunkiai gyvenančiai šeimai, atrinktai policijos atstovų ir seniūnų pagalba, jos gerbūvio gerinimui.

Idėjos autorius – Mažeikių rajono policijos komisariato viršininkas Alfonsas Meškys. Tai pirmasis policijos atstovų organizuojamas toks renginys Mažeikiuose, tačiau pradžia padaryta buvo dar 2015 metais Skuode, kur tuomet dirbo A. Meškys.

 

„Daugelis vykdo labdaros akcijas, pagalvojom, kad ir mes galim kažką padaryti: ne tiks saugoti, ginti, bet ir tą trečią žodį – padėti – įtvirtinti“, – idėjos kilimo istorija renginyje dalijosi Mažeikių policijos komisariato vadovas.

Pasak jo, nuspręsta nesiųsti pinigų į kokią nors labdaros organizaciją, o padaryti patiems labdaros akciją: „Dirbdami savo tiesioginį darbą, pravažiuojame per rajoną ir matome, kiek yra žmonių, gyvenančių nepritekliuje. Kilo idėja sukviesti visą Skuodo rajono aktyvą ir 2015 metais skelbėme pirmąjį mūsų renginį. Nuomonių buvo daug, vieni vertino skeptiškai, kiti žiūrėjo teigiamai. Tais metais susirinko nelabai gausus būrys mums pritariančių. Surinkom 1300 litų“.

Pačių pareigūnų ir seniūnų pagalba atrinktai šeimai tuomet nupirktas virtuvės komplektas ir dujinė viryklė, talkinta ir darbu. „Palinkėję tikėti stebuklais ir eiti į priekį, išvažiavome su teigiamomis emocijomis ir džiaugėmės, kad galėjome padėti“, – sakė A. Meškys.

„Kalėdinio stebuklo“ akciją Skuodo rajono policijos komisariato pareigūnai rengė prieš kiekvienas šv. Kalėdas, taip padėdami kasmet atrinktai vienai šeimai Skuode surengtos penkios akcijos, kasmet akcijos dalyvių daugėjo, paaukotų pinigų suma augo. Palengvinta kelių nepritekliuje gyvenančių šeimų buitis, o į šventes atsinešti pyragai ir kiti skanumynai padovanoti globos įstaigoms.

Pasak iniciatyvos autoriaus, nuo 2020 metų atvykusio dirbti į Mažeikius, A. Meškio, pagalbos reikalingų šeimų yra daug ir žmogiškai padėti norisi visiems, tačiau atsakingai atrenkamos tik tvarkingos šeimos ir išklausius jų bėdas bei norus, kartu su komisariato kolektyvo nariais palengvinama jų buitis. „Gerumo niekada nebus per daug ir svarbiausia galvoti ne kodėl tai darai, o kaip padaryti, kad kuo daugiau žmonių būtų laimingi. Daryti gerą yra gera“, – sakė A. Meškys, džiaugdamasis, kad šiuo gerumu užsikrečia vis daugiau žmonių.

Autorės nuotr.

Daugiau nuotraukų: https://www.facebook.com/photo?fbid=307893908010863&set=pcb.307895324677388

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode