Sprogimas

Jono Pauliaus I mokymas – atskaitos taškas nūdienos Bažnyčiai

atskaitosJono Pauliaus I mokymas, nors ir per labai trumpą popiežiavimo laikotarpį, yra aiškus atskaitos taškas konkretiems atsakymams į nesuskaičiuojamus ir sudėtingus nūdienos iššūkius Bažnyčiai, parašė penktadienį, gegužės 13 d., popiežius kreipdamasis į konferencijos apie būsimą palaimintąjį, popiežių Joną Paulių I, dalyvius.

Pasak Pranciškaus, šis popiežius pasižymėjo įsipareigojimu skelbti kai kuriuos pamatinius misijos kriterijus: buvimą šalia brolių kančios, norą kalbėtis su pasauliu, siekti taikos, krikščionių vienybės, vyskupų kolegialumo. Jonas Paulius I – Albino Luciani – buvo „išmintingas ir nuolankus vyras, gilios kultūros žmogus, mokėjo apie Dievą kalbėti su evangeliniu paprastumu, paliudijo, kad Bažnyčia šviečia ne savo, o atsispindinčia šviesa, kuri sklinda ne iš žmonių, o iš Viešpaties Dievo“.

Konferenciją „Šeši siekiai – Jono Pauliaus I magisteriumas archyvinių dokumentų šviesoje“ surengė Vatikano Jono Pauliaus I fondas ir Popiežiškasis Grigaliaus universitetas. (SAK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode