Sprogimas

Ką reikia prisiminti apie dantų protezavimą ir implantavimą?

protezNesvarbu, ar galvojate apie dantų protezavimą ir implantavimą, kad pakeistumėte trūkstamus dantis, ar jau ilgą laiką juos naudojate, jums gali kilti klausimų apie juos. Straipsnyje pateikiama informacija apie dantų protezavimą ir implantavimą.

Dantų protezai, ką reikia žinoti?

Dantų protezai yra protezavimo įtaisai, sudaryti iš dirbtinių dantų ir dantenų, naudojami trūkstamiems dantims ir aplinkiniams audiniams pakeisti. Daugelį metų dantų protezai yra vienas populiariausių ir geidžiamiausių dantų keitimo variantų, atkuriant visą burną. Negalite nustoti valytis dantų po dantų protezavimo. Turėtumėte laikytis geros burnos higienos praktikos, įskaitant valymą du kartus per dieną specialiu dantų protezų šepetėliu, kad jūsų protezai būtų blizgūs. Dantų protezai gali greitai susitepti ir prarasti blizgesį. Todėl patartina nustoti vartoti maisto produktus ir gėrimus su sintetiniais dažikliais, kad išvengtumėte dantų protezų dėmių. Dantų protezai yra išimami, todėl juos galima nešioti ir nusiimti pagal reikalavimą. Tačiau daugelis žmonių dažnai pamiršta arba nepaiso jų nusiėmimo. Jei dantų protezai ilgą laiką neišimami, burnoje gali atsirasti dantenų recesija ir blogas kvapas iš burnos. Protezų išėmimas iš burnos padeda sumažinti dirginimą, kuris laikui bėgant gali sukelti kitų problemų. Išimkite protezus, kai jų nenaudojate. Kol nenaudojate, protezus galima pamirkyti stiklinėje vandens, kad jie būtų sutepti. Nusiėmę protezus būtinai dantenas ir liežuvį nuvalykite minkštu šepetėliu. Pirmą kartą pradėjus naudoti protezus, natūralu, kad jaučiate tam tikrą diskomfortą, įskaitant burnos opas ir nerimą. Gali praeiti šiek tiek laiko, kol sumažės jautrumas dantų protezų pojūčiui burnoje. Be to, pradiniu laikotarpiu dantų protezų nešiojimas gali sukelti daugiau seilių atsiradimą burnoje. Ši bėda ir nerimas dažnai yra laikini, todėl pacientai greitai pripranta prie dantų protezavimo.

Kuo išsiskiria dantų implantai?

Dantų implantai – tai medicinos prietaisai, chirurginiu būdu implantuojami į žandikaulį, siekiant atkurti žmogaus gebėjimą kramtyti arba atkurti išvaizdą. Jie palaiko dirbtinius (netikruosius) dantis, tokius kaip vainikėliai, tiltai ar protezai. Kai danties asmuo netenka dėl traumos ar ligos, žmogus gali patirti komplikacijų, tokių kaip greitas kaulų retėjimas, kalbos trūkumas arba kramtymo įpročių pokyčiai, dėl kurių atsiranda diskomfortas. Netekto danties pakeitimas dantų implantu gali žymiai pagerinti paciento gyvenimo kokybę ir sveikatą. Dantų implantų sistemas sudaro dantų implanto korpusas ir dantų implanto atrama, taip pat gali būti atramos fiksavimo varžtas. Danties implanto korpusas chirurginiu būdu įvedamas į žandikaulio kaulą vietoje danties šaknies. Dantų implanto atrama dažniausiai pritvirtinama prie implanto korpuso atramos fiksavimo varžtu ir per dantenas tęsiasi į burną, kad palaikytų pritvirtintus dirbtinius dantis. Tačiau kartais gali atsirasti komplikacijų. Komplikacijos gali atsirasti netrukus po dantų implantavimo arba gerokai vėliau. Kai kurios komplikacijos sukelia implanto gedimą (paprastai apibrėžiamas kaip implanto atsilaisvinimas arba praradimas). Dėl implanto gedimo gali prireikti kitos chirurginės procedūros implanto sistemai pataisyti arba pakeisti.

Taigi, tiek implantai, tiek dantų protezai yra geras pasirinkimas, dėl to kiekvienas pacientas turi pasirinkti būdą pagal tai, ko jam reikia. Svarbiausia pasirinkti tinkamus gydytojus ir po procedūros tinkamai pasirūpinti dantų būkle. Dantų implantavimo ir protezavimo procedūras Kauno mieste rasite čia. Daktarai padės išsirinkti geriausią ir jums labiausiai tinkantį dantų gydymo metodą.

23-180b

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode