Sprogimas

Sugriežtinta baudžiamoji atsakomybė už karantino pažeidimus

Šiandien, balandžio 28 d., Seimas priėmė Teisingumo ministerijos paarengtas Baudžiamojo kodekso pataisas, kuriomis griežtinama atsakomybė karantino nesilaikantiems koronavirusu sergantiems asmenims.

„Prieš mėnesį įsigaliojusios Administracinių nusižengimų kodekso pataisos dėl karantino taisyklių pažeidimo ženkliai prisidėjo prie visuomenės saugumo stiprinimo. Jau nubausta daug piliečių, kurie, užuot izoliavęsi, vaikštinėjo viešose vietose ir kėlė grėsmę kitiems. Baudžiamojo kodekso pataisos sugriežtins bausmes tiems, kurie yra užsikrėtę virusu, tačiau nesilaiko karantino sąlygų“, – sako teisingumo ministras Elvinas Jankevičius.

Asmenims, kurie yra medikų informuoti apie užkrečiamą ligą ir nesilaikantiems karantino sąlygų, grės bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki vienerių metų. Dabar už tai laisvės atėmimo bausmė nenumatyta.

Jeigu dėl tokio asmens neatsakingo elgesio užkrečiama liga išplis ir užsikrės kiti asmenys, tuomet jam bausmė būtų dar griežtesnė – bauda, areštas arba laisvės atėmimo bausmė iki 5 metų. Dabar už šį nusikaltimą gresia laisvės atėmimo bausmė iki 3 metų.

Teisingumo ministerijos informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode