Sprogmuo žalos nepadarė

Gegužės 3 d. 10.08 val.Mažeikiuose, V. Burbos g., atliekant Muzikos mokyklos renovacijos darbus, šalia pamatų iškastas 76 mm II pasaulinio karo laikų sprogmuo, kuris išvežtas ir sunaikintas karjere.

      Antradienio rytą į Mažeikių Vytauto Klovos muzikos mokyklos vidinį kiemą skubėjo specialiosios tarnybos. Čia viena iš įmonių vykdo pastato pamatų apšiltinimo darbus. Įvykio liudininkai laikraščiui „Būdas žemaičių“ papasakojo, kad prieš gerą savaitę pamatai buvo atkasti specialia technika ir niekas nenujautė, kad su žemėmis į paviršių iškasė ir kai ką daugiau.

Tą dieną užkasinėjant jau apšiltintus pamatus, darbininkas Vidmantas Stonkus kastuvu užkliudė metalinį daiktą, panašų į sprogmenį, ir tinkamai įvertino situaciją. Įmonės direktorė apie radinį nedelsiant pranešė specialiosioms tarnyboms į įvykio vietą atskubėjo medikai, ugniagesiai gelbėtojai bei policijos pareigūnai. Buvo imtasi visų saugumo priemonių ir sprogmuo išvežtas sunaikinimui.

Praėjusį rudenį parko teritorijoje vyko vokiečių karių, žuvusių II pasaulinio karo metais, palaikų suradimo ir iškasimo darbai, o atrastas sprogmuo dar kartą priminė į praeitį grimztančią istoriją.

Vytas ALEKNAVIČIUS

Nuotr. Gedimino Žabaliūno

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode