Degė butas ir ūkinis pastatas

     Savaitgalį rajone gaisras kilo daugiabučiame gyvenamajame name. Antrajame aukšte degė virtuvė. Taip pat liepsnojo ūkinis pastatas. Teko gesinti žolę, budėti prie dūmtraukio, kuriame degė suodžiai.

Gaisrai pastatuose

Sekmadienį, 14.41 val., gautas pranešimas, jog Mažeikiuose, Taikos g. 7, daugiabučio gyvenamojo namo bute kilo gaisras. Atvykus ugniagesiams gelbėtojams, iš antro aukšto, per virtuvės langus, veržėsi dūmai. Ištraukiamomis kopėčiomis pakilus iki antrojo aukšto, per atvirą langą patekta į butą. Degė virtuvė. Gaisro metu išdegė virtuvė, aprūko kambariai, nudegė apdailos medžiaga, spintelės.

 

Tą pačią dieną, 18.18 val., pranešta apie degantį apleistą ūkinį pastatą Stočkų kaime, Viekšnių seniūnijoje. Atvykus ugniagesiams gelbėtojams senas apleistas medinis pastatas jau degė atvira liepsna. Įvykis tiriamas.

Teko budėti

Penktadienį vakare, 23.23 val. pranešta apie degančius suodžius gyvenamo namo dūmtraukyje, Duobgirių kaime, Laižuvos seniūnijoje. Atvykus ugniagesiams suodžiai dūmtraukyje jau buvo baigę išdegti, budėta, kol nebebus pavojaus gaisrui kilti. Gaisro priežastis – laiku neišvalyti suodžiai iš dūmtraukio.

Atsižvelgiant į gaisrų skaičių, ugniagesiai gelbėtojai primena gyventojams, kad net ir retai kūrenamos krosnys turi būti tvarkingos, o iš krosnių ir dūmtraukių išvalyti suodžiai.

Gesino žolę

        Per praėjusią savaitę Mažeikių rajone kilo 4 žolės ir ražienų gaisrai, iš viso išdegė apie 60 arų pernykštės žolės ir krūmynų.

     

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode