Ugniagesiai šalino škvalo padarinius

      Praėjusią savaitę mažeikiškiams ugniagesiams gelbėtojams teko gesinti apleistą pastatą, šiukšlių konteinerį, taip pat padėti kitoms specialiosioms tarnyboms. Savaitgalį praūžęs škvalas išvartė medžius, kurie užvertė kelius ir trukdė eismui, tad juos reikėjo pašalinti.

Degė apleistas namas

Birželio 14-osios vėlų vakarą gautas pranešimas, jog Pramonės g. 8 dega namas. Atvykus į iškvietimo vietą, apleistas, nenaudojamas medinis pastatas degė atvira ugnimi. Išdegė du kambariai, nudegė 10 kv. m stogo. Dalis stogo buvo sudegusi per ankstesnius gaisrus. Tikėtina gaisro priežastis – neatsargus žmogaus elgesys.

Degė konteineris

      Sekmadienį, 11.11 val., gautas pranešimas, jog prie J. Tumo-Vaižganto g. 6 dega Mažeikių komunaliniam ūkiui priklausantis šiukšlių konteineris Atvykus į iškvietimo vietą nustatyta, kad plastikiniame konteineryje degė sukrautos šiukšlės, gaisras likviduotas iki PGP atvykimo.

Padėjo patekti į butą

      Ketvirtadienį, vidurdienį, gautas prašymas padėti patekti į butą Stoties g. 8. Pranešta, kad bute yra moteris, kuri serga širdies ligomis, durų nedaro, telefonu neatsiliepia. Atvykus ir atlikus žvalgybą nustatyta, kad durys užrakintos iš vidaus. Panaudojus diskinį pjūklą nupjauti šarvo durų vyriai, patekta į butą. Viduje voniojerasta mirusi 83 m. buto savininkė. Įvykio vietoje buvo Greitosios medicinos pagalbos medikai ir policijos pareigūnai.

Pjaustė medžius

      Šeštadienio rytą, 04.35 val., gautas pranešimas, kad ant namo V. Kudirkos g. 68 vartų užvirtęs medis. Elektrikams atjungus elektrą medis pašalintas.

      Po 7 val. ryto pranešta, jog Naikių k. ant kelio nuvirtęs medis, trukdo pravažiuoti, o Pievėnų k nuvirtęs medis nutraukė elektros laidus. Medžiai supjaustyti ir pašalinti nuo kelio.

      Tą pačią dieną, 13.32 val., supjaustytas ir nukeltas ant žemės medis, kuris buvo užvirtęs ant gyvenamojo stogo Kurmaičių k., Energijos 2-oji g. 12. Apgadinta 5 kv. m namo stogo.
      Sekmadienį, 18.23 val., pranešta, kad Gudų k., Virvytės g., ant kelio užvirtęs medis trukdo eismui. Atvykus nustatyta, kad nuvirtusio medžio nėra, bet ant medžių buvo daug didelių įlūžusių šakų, kurios pavojingai kabojo virš kelio apie 10 m aukštyje.  Šakos pašalintos.

Surinko naftos produktus

      Tą pačią dieną, 18.08 val., gautas pranešimas, kad iš J. Tumo-Vaižganto g. 4 kieme stovinčio automobilio teka tepalai. Iš automobilio „Opel Monterey“ buvo išbėgęs kuras 4 m ilgio ir 30 cm pločio juosta. Ugniagesiai gelbėtojai, panaudoję parankines priemones ir sorbentą, surinko ant kelio išsiliejusius naftos produktus.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode