Radviliškio įmonėje kilo didelis gaisras, įspėjami gyventojai

Trečiadienio rytą Radviliškyje įsikūrusios bendrovės „Gairelita“ teritorijoje kilo didelis gaisras, gyventojai įspėjami saugotis dūmų.

Bendrajame pagalbos centre pranešimas apie įvykį gautas 4.08 val., pranešta, kad Žironų gatvėje esančios uždarosios akcinės bendrovės teritorijoje kilo gaisras.

Kaip BNS sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Laura Valauskienė, užsidegė penkiolikos metrų aukščio medžio atliekų krūva.

Gaisrą gesina devynios ugniagesių autocisternos, įvykio vietoje dirba štabas, iš viso apie 40 ugniagesių. Ugnį sunku suvaldyti dėl stipraus vėjo.

Radviliškio rajono savivaldybė įspėjo gyventojus užsandarinti langus ir duris, neiti į lauką, nes gaisro dūmai plinta į miesto pusę.

Pasak Radviliškio mero Antano Čepononio, dūmuose skendi šiaurinė miesto dalis, dėl gaisro evakuotos keturios prie pat bendrovės gyvenančios šeimos.

„Kaip gaisras pats, jis nėra pavojingas, pavojingas prie pat esantiems gyventojams, kurių ten yra keturios šeimos. Gyventojai šiuo metu evakuoti – išvažinėjo kas pas gimines, kas pas senelius, tačiau esame paruošę reabilitacijos centre gyvenamąsias vietas, jeigu tik poreikis atsiras, gyventojai bus apgyvendinami“, – pasakojo meras.

Šių šeimų namai, pasak jo, yra prie pat gaisro vietos, juos pasiekia žiežirbos, todėl ten budi priešgaisrinės pajėgos.

Grėsmės gaisrui išplisti nėra, tačiau didžiausią rūpestį Radviliškiui kelia dūmai: gyventojai apie tai informuojami policijos per garsiakalbius, budi greitoji medicinos pagalba, dalinami respiratoriai.

Netoli uždūmintos teritorijos yra mokykla. Nors, pasak A.Čepononio, pačioje mokykloje dūmų nėra, didelė dalis vaikų gyvena jų apimtoje teritorijoje, todėl jie namo bus išleidžiami tik su tėvais.

„Trumposiomis žinutėmis informuota visa miesto bendruomenė apie situaciją, nes ji tęsis ne valandą, ne dvi ir ne dieną. Kad ir atvirą liepsną užgesinsime, tačiau vidinis smilkimas ir židinio panaikinimas, kaip sako specialistai, gali užtrukti“, – kalbėjo meras.

Nepaisant to, didžiojoje dalyje miesto, pasak jo, gaisro padariniai nejuntami, į uždūmintą teritoriją nepatenka ir viešąsias paslaugas teikiančios įstaigos.

Vilnius, spalio 5 d. (BNS).

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode