Kontrabandininkai rūkalus slėpė po rusiškais obuoliais

Medininkuose muitinės pareigūnai sulaikė 250 dėžių kontrabandinių cigarečių. Nelegalius rūkalus į Lietuvą mėginęs įvežti Rusijos pilietis kontrabandą slėpė po rusiškais obuoliais.

Kaip teigia Muitinės kriminalinė tarnyba (MKT), toks neįprastas krovinys, maršrutas ir atkreipė pareigūnų dėmesį – pastaraisiais metais dažniau tenka girdėti apie rusų pareigūnų sulaikomą ir naikinamą ES šalių produkciją.

Rusijos piliečio R.G. vairuojamas vilkikas „Volvo“ į Medininkų kelio postą iš Baltarusijos atvažiavo pirmadienį, apie 18 val. 30 min. Vairuotojas deklaravo tranzitu per Lietuvą į Karaliaučių ketinantis vežti obuolius. Bet muitinės pareigūnams toks krovinys pasirodė labai jau neįprastas – rusiškų vaisių įvežimas į ES valstybes pastaruoju metu tikra retenybė.

Nusprendus vilkiką patikrinti rentgeno kontrolės sistema netrukus paaiškėjo, kad didesnę dalį krovinio sudaro į identiškas dėžes sukrautos cigaretės.

Muitininkai išsiaiškino, kad puspriekabės gale buvusios dėžės su obuoliais tebuvo priedanga 125 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių „Fest“ kontrabandai. Nelegalių cigarečių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 375 tūkst. eurų.

Vilkiko vairuotojas R.G. buvo sulaikytas dviem paroms. Dėl kontrabandos ir neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis MKT Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokurorai.

Nelegalios cigaretės anksčiau taip pat buvo aptinkamos po grūdais, bulvių ar svogūnų maišais, obuolių džemu, jautienos konservais.

Vilnius, spalio 12 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode