Parama dėkojame




Apie tūkstantį žmonių Vilniuje protestavo dėl tautinių mažumų mokyklų padėties

protestPiktindamasi tautinių mažumų mokyklų padėtimi Lietuvoje, Lietuvos lenkų sąjunga šeštadienį surengė eitynes Vilniuje, jose dalyvavo apie tūkstantį žmonių.

Akcija prasidėjo vidurdienį Nepriklausomybės aikštėje prie Seimo, tada eisena pajudėjo Gedimino prospektu iki Vinco Kudirkos aikštės, prie Vyriausybės, o baigėsi Simono Daukanto aikštėje, prie Prezidentūros, kur surengtas mitingas.

Organizatoriai pranešime tvirtino, kad Lietuvoje nuosekliai vykdomas „radikalus tautinių mažumų mokyklų reformavimas“.

Lenkų sąjunga kritikuoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos (ŠMSM) siūlymą palaipsniui didinti lietuvių kalbos pamokų skaičių ir lietuvių kalbos vartojimą tautinių mažumų mokyklose.

Ji šiuos siūlymus vadina pakeitimais, kuriais „privaloma tautinių mažumų kalba mokyklos tarybos sprendimu gali tapti nebeprivaloma“.

„Šiuo metu viešojoje erdvėje tęsiasi diskusijos apie tautinių mažumų mokyklų ateitį. Blogiausia – neapibrėžtumas, su kuriuo susiduria šių mokyklų mokiniai, jų tėvai ir mokytojai. Jie baiminasi dėl savo ir mokyklų ateities, o nauji mokslo metai visiškai nekelia optimizmo“, – nurodo organizacija.

„Už integraciją, o ne asimiliaciją“

Eisenos dalyviai nešėsi vėliavas, plakatus, kritikuojančius Vyriausybę dėl tautinių mažumų mokyklų mokyklų padėties, minioje buvo matyti ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos–Krikščioniškų šeimų sąjungos vėliavos.

Proteste dalyvavo ir šios partijos nariai, įskaitant pirmininką Waldemarą Tomaszewskį.

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode