Parama dėkojame




 

Šeštadienį Turkijos centrinėje dalyse esančiame Kaiserio mieste netoli viešojo autobuso sprogus automobilyje padėtai bombai, buvo sužeisti keli žmonės, skelbia vietos televizija.

Filmuotoje medžiagoje matyti, kad po sprogimo iš autobuso teliko smilkstantys griaučiai. Naujienų agentūra „Dogan“ skelbia, kad sprogimas įvyko priešais Erdžijo universitetą. NTV televizija praneša, kad gali būti ir sprogimo aukų.

Šis sprogimas įvykdytas praėjus savaitei po Stambule surengto 44 žmonių gyvybes nusinešusio išpuolio Stambule, už kurį atsakomybę prisiėmė kurdų kovotojai. Šiais metais Turkijoje džihadistai ir kurdų kovotojai surengė virtinę sprogdinimų, per kuriuos žuvo kelios dešimtys žmonių.

Kaiseris yra vienas pagrindinių miestų centrinėje Turkijos dalyje. Šis pramonės centras paprastai yra laikomas ramiu ir yra gerokai toliau į vakarus nuo pietrytinės Turkijos dalies, kur pastaraisiais metais vyko įnirtingi susirėmimai tarp kurdų kovotojų ir saugumo pajėgų.

Stambulas, gruodžio 16 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode